Три школи у Чернівецькій області можуть розпочати навчання в дистанційному форматі через відсутність укриття

Пошук
UA EN

Три школи у Чернівецькій області можуть розпочати навчання в дистанційному форматі через відсутність укриття

Війна
22.08
12:11

Поділись новиною:

Три заклади загальної середньої освіти на Буковині можуть працювати лише дистанційно, якщо вони не підготують укриття до початку навчального року.

Про це С4 розповіла директорка департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації Оксана Сакрієр.

За її словами, в одному із закладів середньої освіти вже будується укриття, у двох школах, які потрапили в зону ризику, навчається майже 2 тисячі школярів.

«Перший заклад у Старій Жадові, але там будується укриття. Тому ми говоримо про дистанційну форму навчання, ймовірно, впродовж вересня-жовтня. Далі вони виходять в офлайн. Інші два заклади, Сторожинецька гімназія №2 та Кам’янецький ліцей, використовували перші поверхи як укриття, але зараз цього робити вже не можна», – зауважила Сакрієр.

Директорка департаменту каже, у Сторожинецькій гімназії поруч немає об’єктів господарювання, які могли б надавати власне сховище, а Кам’янецький ліцей є найбільшим закладом громади, де навчається 1050 учнів, тож проблему з укриттям хочуть вирішити.

Щоб учні вийшли на очне навчання, у цих закладах планують побудувати габіони – фортифікаційні споруди, виготовлені з дроту та заповнені піском, камінням, гравієм або іншими невеликими матеріалами. Для будівництва укриттів, за словами Сакрієр, держава цьогоріч коштів не виділяла.

Решта навчальних закладів Чернівецької області з 2 вересня вийдуть на очне навчання. Також у 85 закладах передбачена змішана форма навчання. У Чернівецькій громаді жодна школа не буде навчатися дистанційно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що сім шкіл у Чернівецькій області отримали кошти з держбюджету для ремонту харчоблоків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають
У місцевому ЦНАПі у Чернівцях вже понад два тижні працює центр рекрутингу української армії. За цей час до установи звернулося понад 40 людей. З них 10% – це жінки. Тут охочі поповнити лави Збройних ...
Війна
11.09
11:21
Найкращих працівників освіти Чернівецької громади нагородять премією імені Юрія Федьковича
14 працівників освіти Чернівецької громади отримають премію імені Юрія Федьковича у розмірі понад 9 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано