Три дні не їв і блукав горами: на Буковині прикордонники врятували чоловіка, який намагався потрапити до Румунії

Пошук
UA EN

Три дні не їв і блукав горами: на Буковині прикордонники врятували чоловіка, який намагався потрапити до Румунії

Війна
11.04
16:26

Поділись новиною:

На телефон «Довіри» Держприкордонслужби зателефонував 23-річний мешканець Дніпропетровщини і попросив допомоги. Чоловік намагався незаконно потрапити до Румунії, але загубився і три дні блукав горами.

Про це інформує С4 з посиланням на Державну прикордонну службу.

Зазначається, що ввечері на телефон «Довіри» надійшов дзвінок від 23-річного жителя Дніпропетровщини. Чоловік повідомив, що перебуває у горах на території Чернівецької області та потребує допомоги.

Прикордонникам він розповів, що планував незаконно перетнути кордон з Румунією, відчуває слабкість і через знесилення не може пересуватись. Його подорож Карпатами триває майже три доби, а запас харчів та води вичерпано.

«Під час розмови оператору вдалося встановити орієнтовне місце знаходження чоловіка та викликати на допомогу пошукову групу відділу прикордонної служби “Красноїльськ”», – повідомляють у ДПСУ.

Менш ніж за годину охоронці кордону відшукали «мандрівника» за допомогою БпЛА, допомогли дістатися до підрозділу та викликали швидку допомогу. Знесиленого чоловіка напоїли чаєм, а після медичного огляду нагодували та надали можливість відпочити. Наразі, додають в ДПСУ, його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині з червня почнуть штрафувати громадян, які перебувають в прикордонній смузі без дозвільних документів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано