Сучасні операційні та комфортні палати: у Чернівцях відкрили центр ортопедії та травматології

Пошук
UA EN

Сучасні операційні та комфортні палати: у Чернівцях відкрили центр ортопедії та травматології

Здоров'я
11.07
18:30

Поділись новиною:

У Чернівцях 11 липня відбулося відкриття нового міського центру ортопедії та травматології з травмпунктом на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Про це повідомляє С4.

У центрі ортопедії та травматології надаватимуть допомогу пацієнтам зі захворюванням опорно-рухового апарату з Чернівців та області, зокрема з переломами кісток, травмами суглобів та вродженими патологіями.

Також жителі Чернівецької громади за міською програмою охорони здоров’я з ендопротезування зможуть безплатно замінити суглоби.

«Ця програма вигідна для тих пацієнтів, які отримали гострий перелом шийки стегна, для людей похилого віку, тому що без такої операції вони прикуті до ліжка, і це значна соціальна проблема. Така операція дозволяє, скажімо, повернутися до певного активного способу життя. Програма підійде для пацієнтів, які мають важкі дегенеративні артрози, асептичні некрози», – говорить завідувач центру Дмитро Кваснюк.

Приміщення, в якому відкрили центр ортопедії та травматології, раніше використовували частково. Тут була поліклініка та функціональна діагностика. Ремонт і закупівля обладнання обійшлася майже у 14 млн гривень. Основну суму медичний заклад заробив завдяки співпраці з НСЗУ, ще 4,5 млн виділили з міського бюджету.

Першим етапом було відкриття травмпункту. Він працює з 8 ранку до 8 вечора. Другим відкрили стаціонарне відділення травматології на 30 ліжкомісць. За словами генерального директора Центральної міської клінічної лікарні Віктора Проца, у центрі є наркозно-дихальна апаратура, ортопедичні столи, сучасна система вентиляції, очищення, знезараження, а також комфортні ліжка й система кондиціювання.

Відділення травматології інклюзивне. Умови передбачили й для персоналу. Тут працюватиме понад 30 медичних працівників, штат з яких укомплектовують.

«Питання насамперед стояло в сервісі та піднятті травматологічних операцій на вищий рівень. Звісно, центр розвантажить інші лікарні, але найголовнішим завдання було створити гарні й гідні умови для медиків і пацієнтів, які тут будуть лікуватися», – зазначив Чернівецький міський голова Роман Клічук.

Фото: Роман Клічук/Telegram

Найближчим часом маршрути швидкої допомоги мають оновити, і пацієнтів з травмами розподілятимуть між медичними закладами. Травмпункт у Центральній міській лікарні планують зробити цілодобовим.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано