Став на захист України із перших днів війни: 23-річного буковинця посмертно відзначили почесною держнагородою

Пошук
UA EN

Став на захист України із перших днів війни: 23-річного буковинця посмертно відзначили почесною держнагородою

Війна
19.09
18:15

Поділись новиною:

Військовослужбовця з Буковини Богдана Пульберга посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної ради.

Відзначили захисника із Новоселицької громади за самовіддане виконання військового обов’язку.

До лав ЗСУ буковинець добровольцем вступив ще на початку повномасштабної війни. Служив гранатометником гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А1302. Загинув воїн 22 березня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

У червні цього року на фасаді новоселицького ліцею №1, у якому навчався Богдан Пульберг, встановили меморіальну дошку в пам’ять про нього.

Зазначимо, що народився боєць 6 червня 2000 року в місті Новоселиця. У 2019 році він закінчив Новоселицький медичний фаховий коледж.

Довідка: орден «За мужність» – це державна нагорода України, яка надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисту мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також при виконанні військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Зеленський посмертно відзначив такою самою нагородою воїна з Ванчиковецької громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано