Старовинний «Кобзар» та монети намагалися вивезти через «Порубне» на Буковині

Пошук
UA EN

Старовинний «Кобзар» та монети намагалися вивезти через «Порубне» на Буковині

Поділись новиною:

Прикордонники у Чернівецькій області викрили чоловіка, котрий намагався вивезти з України старовинні речі часів XVIIІ-XX століть. Вони, ймовірно, становлять історичну та культурну цінність.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький прикордонний загін.

Вказується, що інцидент трапився 21 лютого на МАПП «Порубне», що на кордоні з Румунією. Під час оформлення вантажо-пасажирського мікроавтобуса марки «Мерседес» у одній коробок охоронці кордону виявили речі, що, найімовірніше, становлять культурну цінність.

Водій, 40-річний громадянин України, намагався вивезти за кордон 15 старовинних монет та книгу «Кобзар» 1942 року видання. П’ять монет з цієї колекції, за даними прикордонників, виготовлені у період з 1763 по 1879 рік.

Наразі виявлені предмети старовини вилучили для проведення експертизи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на пункті пропуску «Красноїльськ-Вікову де Сус» митники завадили незаконному ввезенню старовинних предметів. В Україну намагалися переправити тростини для ходьби з можливістю стріляти, меблі та предмети інтерʼєру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано