Стало відомо, в якій громаді на Буковині перейменували найбільше вулиць

Пошук
UA EN

Стало відомо, в якій громаді на Буковині перейменували найбільше вулиць

Політика
11.07
17:39

Поділись новиною:

У Чернівецькій області під час процесу декомунізації й дерусифікації перейменували 1550 об’єктів топоніміки. Найбільше вулиць отримали нові назви у Чернівецькій громаді.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що у Чернівецькій громаді загалом перейменували 329 вулиць. Другою за кількістю перейменувань є Новоселицька громада, де нові назви присвоїли 142 вулицям. Чимало об’єктів топонімії дістали нові назви у Хотинській громаді – 122.

У розрізі районів Чернівецької області за кількістю перейменованих вулиць лідирує Чернівецький – 1090, на другому місці Дністровський – 302. Водночас у Вижницькому найменше – 158.

В ОВА додали, що під час засідання спеціалізованої робочої групи надали доручення структурним підрозділам обласної військової адміністрації та районних державних військових адміністрацій позбутися назв, які містять символіку комуністичного режиму та російської імперської політики.

Нагадаємо, раніше у Кіцманській громаді декомунізували 35 вулиць та 10 провулків. Нові назви отримали вулиці у восьми населених пунктах громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано