Спеціальні вагони для осіб з інвалідністю тепер можна замовити онлайн

Пошук
UA EN

Спеціальні вагони для осіб з інвалідністю тепер можна замовити онлайн

Поділись новиною:

Укрзалізниця запустила сервіс онлайн-замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю. Раніше, аби забронювати місце можна було лише у касах залізничних вокзалів.

Про це пише С4 з посиланням на АТ «Укразалізниця» у Telegram.

Зазначається, що разом з можливість замовити вагон через інтернет для пасажирів також залишили можливість забронювати його безпосередньо у касі вокзалу.

Сервіс призначений для осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю, пасажирів на кріслах колісних та осіб, які їх супроводжують.

Заявку на інклюзивний вагон необхідно подати через онлайн-сервіс принаймні за три доби до дати запланованої подорожі. Упродовж 24 годин оператори Укрзалізниці мають взяти заявку в роботу та зв’язатися із замовником послуги.

Отримати та сплатити квитки можна в касі не пізніше ніж за годину до відправлення поїзда.

Зазначимо, спеціальний вагон для людей з інвалідністю доступний для пасажирів, які їздять з Чернівців до Києві та назад. У березні Укрзалізниця отримала 15 нових інклюзивних вагонів, один із яких курсує у складі поїздів №008Л та №007К.

У кожному такому вагоні передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар’єрне купе, вхід до них є ширшим для зручного проїзду на кріслі колісному, передбачено спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, є місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником. 

В усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування для людей з вадами зору, а вхідна група обладнана подовженими поручнями та складними пандусами. Кут нахилу пандуса у розрахунку застосування під низьку платформу складає не більше 15-16%.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Укрзалізниця оновила рухомий склад і додала модернізовані плацкартні вагони на маршруті поїзда №7/8 Київ – Чернівці.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано