Скільки випадків Covid-19 зараз на Буковині та як змінилися симптоми за чотири роки після спалаху хвороби

Пошук
UA EN

Скільки випадків Covid-19 зараз на Буковині та як змінилися симптоми за чотири роки після спалаху хвороби

Здоров'я
06.08
19:44

Поділись новиною:

У Чернівецькій області нині не фіксують зростання захворюваності на Covid-19, однак випадки хвороби на Буковині є щомісяця. З початку 2024 року в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні майже 110 хворих на Covid-19 пройшли курс лікування. Це на 40 пацієнтів менше ніж торік.

Про це журналістам С4 розповіла завідувачка інфекційного відділення ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Валентина Миндреску.

Нині в інфекційному відділенні Чернівецької ОКЛ є сім пацієнтів з коронавірусом. Усі вони старше 65 років та перебувають у стані середньої тяжкості.

За словами Валентини Миндреску, зараз перебіг захворювання у пацієнтів з «ковідом» змінився. Якщо раніше хворі перебували у лікарні до трьох тижнів і кожен другий потребував кисневої дотації, то зараз вони проходять лікування 10-12 днів.

«Це не той “ковід”, з яким ми мали справу у попередніх роках. Наразі перебіг значно легший. Як правило, пацієнти до нас звертаються зі скаргами на високу температуру тіла – це 38 градусів і більше, болем у горлі, закладенням носа, сухим кашлем», – каже лікарка-інфекціоністка.

Лікарка зауважує, що здебільшого такі симптоми в пацієнтів спостерігають протягом 3-5 днів. Опісля стан хворих покращується, і вони одужують.

Випадки коронавірусу у Чернівецькій області фіксують щомісяця. Переважає штам «Дженні». Минулого тижня у Чернівецькому центрі контролю та профілактики хвороб 30 ПЛР-тестів виявилися позитивними, а цього тижня вже 60. 

«Випадки “ковіду” ми реєстрували щомісяця. Якщо говорити про загальну ситуацію з ГРВІ, у тому числі Covid-19, то зараз ми не відмічаємо зростання захворюваності, але для того, щоб вчасно зафіксувати, ми не припиняємо епідеміологічний нагляд», – говорить генеральна директорка ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Наталія Гопко і додає, що найбільшу кількість випадків фіксують у Чернівцях.

Нагадаємо, минулого тижня епідеміологи виявили у Києві та Івано-Франківщині три випадки нового субваріанту коронавірусу «Omicron» із назвою «FLiRT», який швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть і вакциновані.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано