Скандальний журналіст Забродський потрапив під крило Осачука та отримав дозвіл на виїзд за кордон

Пошук
UA EN

Скандальний журналіст Забродський потрапив під крило Осачука та отримав дозвіл на виїзд за кордон

01.07
11:50

Поділись новиною:

Він був політиком та громадським діячем, активістом та бізнесменом. Та, навіть, хотів стати культурним діячем. Але звання «скандального журналіста» завжди залишатиметься його головним титулом.

У які тільки ситуації не втрапляв Василь Забродський. Він і в депутатів хотів стріляти, і зводив неодноразово наклепи на політиків, і здійснював рейдерське захоплення.

Пропоную згадати хронологію деяких подій та зрозуміти, хто ж такий славнозвісний Забродський та чим він «дихає».

Забродський політик

Ще будучи депутатом Чернівецької міської ради, Василь Забродський  зробив сенсаційну заяву про завершення політичної кар’єри. Це сталося у жовтні 2010 року.

Але, варто зазначити, до лав якої партії він входив. Соціал-демократична партія України (об’єднана) – це, іншими словами, партія Медведчука. Більше ні слова, ви самі все розумієте.

Покинувши лави партії, Забродський на прес-конференції завив, що партія Медведчука була останнім політичним проектом, у якому він особисто брав участь.

Забродський рекетир (або Забродський рейдер)

28 лютого 2013 року співвласники одного з чернівецьких телеканалів  повідомили громадськість, про звільнення Василя Забродського від будь-якого оперативного управління компанією.

Невдовзі Василь Забродський зібрав пресконференцію, де заявив, про спробу рейдерського захоплення медіа, пригрозивши при цьому, що стрілятиме в народних депутатів.

Що цьому передувало?

10 лютого, до кабінету директора каналу Василя Забродського увійшли два народних депутати, а слідом за ними і засновники.

Василь Забродський, побачивши незнайомих людей, витягнув пістолет та хотів стріляти, але потім передумав. Провівши збори, засновники вирішили його звільнити з посади генерального директора медіа холдингу. Проте заслужений журналіст України відмовився підкорюватись прийнятому рішенню, оскільки вважав його незаконним.

У своїй оприлюдненій заяві, власники телеканалу чітко і змістовно обґрунтували своє рішення. Проте Василь Забродський з ним так і не змирився і вирішив просто (не повірите!) захопити канал.

«…розуміючи, що ситуація навколо телеканалу викликала суспільний резонанс та безпідставні звинувачення, які лунають на нашу адресу, ми наголошуємо – не слід шукати в питанні звільнення В. Забродського інших мотивів, окрім остаточної втрати ним довіри учасників, які наймали його на роботу, нашого законного права припинити рейдерське захоплення каналу та захистити порушені права. Однак, не бажаючи звільняти посаду, колишній керівник здійснює дії по недопуску на підприємство учасників та новопризначеного директора» – йшлося в уривку оприлюдненого звернення власників.

На одну з прес-конференцій не допустили чоловіка власниці, а також забули запросити журналістів. Вочевидь, не хотіли лякати охороною. Сам же Забродський не забув похвалитись:

«Охорону виставив я, я повністю контролюю телекомпанію, і «піти» мене звідти можна тільки за моєю згодою».

Мовник «в законі»

Понад 10 років незаконно та без ліцензії здійснювало мовлення «СІТІ-радіо» Василя Забродського на частоті 100 Мгц.

Представник Нацради у Чернівецькій області неодноразово звертався до правоохоронних органів з цього приводу. А вже 18 липня 2007 року прокурор Чернівців В.Блауш надіслав начальнику Західного управління Державної інспекції зв’язку України І.Дзічковському припис, у якому просив вжити заходів щодо проведення перевірки та вирішити питання про притягнення винних осіб до передбаченої законом адміністративної відповідальності. Проте ніхто тоді нікого ні до чого не притягнув .

Невігластво і хамство у «Рекламі»

Коли Забродський був директором «Реклами», працівники його дещо не злюбили. А точніше, навіть, скаржились на нього.

З’ясувалось, що пан директор порвав їхні заяви на відпустку та викинув їх у смітник. Про це працівники МКП “Реклама” писали на фейсбук-сторінці підприємства.

І це ще не все. Наступна скарга – їм не виплатили аванс, а також розрахункові працівникам, яких звільнили.

Справедливість перемогла.

У 2021 році Василя Забродського звільнили з посади директора міського комунального підприємства «Реклама». І про це повідомив сам Забродський.

Крім того, він планував оскаржувати звільнення у суді і, як зазвичай, усе звалив на зведення політичних рахунків.

Василь Іванович міняє професію

29 березня, у Чернівецькій міській раді відбувся перший тур конкурсу на заміщення вакантної посади директора кіномистецького центру імені Івана Миколайчука. На цю посаду претендувало п’ятеро осіб. І, звісно ж, тут не обійшлось без Василя Забродського, який на той момент ще був керівником «Реклами».

Втім, кандидатуру Забродського відхилили. Спочатку у комісії викликали сумнів рекомендаційні листи, надані конкурсантом: один – від екс-керівника департаменту ЖКГ Володимира Бешлея, другий – від екс-депутата Ростислава Білика.

«Трудового стажу більш, ніж достатньо. Викликають питання рекомендаційні листи. Бо ми говоримо про заклад культури. А листи не від людей, які є авторитетними саме в культурній сфері області», – зауважив Юрій Лесюк.

«Суть рекомендаційного листа не відповідає галузі, в якій людина хоче працювати. Тому я вже знаю, як буду голосувати», – заявила Юлія Сафтенко.

Зацікавив комісію також мотиваційний лист Василя Забродського:

 «Я, Василь Іванович Забородський, знаю, що можу справитися з обсягом завдань. А якщо хтось має сумнів – давайте позмагаємося».

Так, жодного «за» Забродський не отримав. Не вийшло стати культурним діячем.

Покерист Забродський

Особистий журналіст Продана, Василь Забродський, потрапив під крило Осачука. Він один з тих, хто отримав дозвіл від голови ОВА для гуманітарного виїзду на чемпіонат з покеру в Македонії. Для. Гуманітарного. Виїзду. Ви все правильно прочитали.

Фото зі сторінки Василя Забродського

Цікаво за які такі заслуги Осачук спроваджує подалі від війни своїх «відбілювачів»? Можливо за те, що нівелюють авторитет правоохоронців області, та й України загалом? Чи за те, що відверто принижують і ображають колег-журналістів? Чи…

У нас все ще залишається дуже багато запитань. Думаю, варто очікувати продовження. Адже Василь Забродський – це ще не закрита книга у журналістському та політичному житті Чернівців. Далі буде.

Авторка матеріалу: Емма Скоропадська

Читайте також:

Останній дзвоник-2024: коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати
У Чернівецькій громаді 2023/2024 навчальний рік для більшості школярів завершиться 31 травня. Водночас у пʼяти освітніх закладах останній дзвоник проведуть пізніше. Про це журналістам С4 повідомил...
Мобілізація в Україні: Міноборони роз’яснило основні зміни, передбачені новим законом
Відстрочки, порядок бронювання та базова військова підготовка – ці та інші зміни, передбачені новим законом про мобілізацію, наберуть чинність вже з 18 травня. Про це пише С4 з посиланням на Мініс...
Війна
24.04
14:42
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано