Синоптикиня розповіла, якою буде липень та коли чекати прохолоди

Пошук
UA EN

Синоптикиня розповіла, якою буде липень та коли чекати прохолоди

30.06
15:07

Поділись новиною:

За довгостроковим прогнозу Укргідрометцентру, літо очікується доволі характерним, таким, як спостерігалось останні кілька років. Середньомісячні температури будуть на 1-2 градуси вище норми. Кількість опадів буде дещо нижчою за кліматичну норму. Про це телеканалу «С4» розповіла начальниця Чернівецького гідрометцентру Тетяна Негадайлова.

За її словами, у червні та липні норма складає 94 мм. Для порівняння, у зимові місяці норма сягає 26-30 мм. У червні справдився прогноз, опадів було менше за норму.

«У липні ж очікується 75-80 мм опадів. Але це літо, тож в нас місячна норма може випасти за 2 дощі.

Щодо найближчого часу, то така спекотна погода, яка встановилася цього тижня, пояснюється таким типовим гребенем антициклону. Він утримається в нас до кінця цього тижня і першу половину наступного тижня. Температура не надто знизиться – до 30-32 градусів. Такі ж температури утримаються в першу половину наступного тижня», – каже керівниця гідрометцентру.

Від сьогодні, у другій половині дня, відмічатимуться місцями короткочасні дощі з грозами. У горах вони будуть майже щодня. На рівнині вони будуть на невеликій території.

«В самих Чернівцях сьогодні очікуємо порцію помірних короткочасних дощів. Щоправда, розподіляться вони нерівномірно: одна частина міста їх може не побачити, а десь пройде короткочасний дощ із грозою. На більшій території ми очікуємо опади у другій половині дня в суботу. Тоді пройдуть помірні, місцями значні дощі з грозами, шквалистим посиленням вітру та градом.

Деяку погодну зміну ми очікуємо з другої половини наступного тижня. Там, після проходження холодного фронту, температури знизяться до 21-26 градусів тепла. Буде більш комфортно і, практично щодня, ми очікуємо невеликі і помірні дощі», – підсумувала синоптикиня.

Авторка: Христина Петренко

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради провели чергове засідання: які рішення розглядали (фоторепортаж)
Допомога ЗСУ, протезування військових, приватизація комунального майна, об’єднання двох комунальних підприємств та розгляд петицій — депутати Чернівецької міської ради 25 квітня зібрались на чергове ...
Останній дзвоник-2024: коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати
У Чернівецькій громаді 2023/2024 навчальний рік для більшості школярів завершиться 31 травня. Водночас у пʼяти освітніх закладах останній дзвоник проведуть пізніше. Про це журналістам С4 повідомил...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано