Швидка і прозора комунікація з владою: у Чернівцях презентували електронну приймальну міської ради (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Швидка і прозора комунікація з владою: у Чернівцях презентували електронну приймальну міської ради (фоторепортаж)

Поділись новиною:

У Чернівцях презентували електронну приймальну міської ради. Нова система дозволить містянам отримати майже 50 послуг онлайн. Чернівці стали другим містом в Україні, в якому почав працювати цей сервіс. Проєкт реалізували спільно з Антикорупційною ініціативою ЄС.

Про це повідомляє С4.

Електронна приймальня складається з двох частин: публічної і закритої. Публічна створена для мешканців міста і дозволяє подавати звернення та запити до міської ради, а також безпосередньо до депутатів. Сервіс, серед іншого, дає можливість подавати електронні петиції й контролювати їх хід.

Крім того, для мешканців стане доступною низка місцевих і державних сервісів. Реєстрація в електронній приймальні здійснюється за допомогою ID.gov.ua, яка надаватиме потрібну інформацію про користувачів.

Із закритою частиною будуть працювати адміністратори приймальні, працівники міської ради та безпосередньо депутати. Щоправда, у системі наявні не всі народні обранці, а лише ті, які надали свої контакти для спілкування з мешканцями.  

Заступник міського голови Євгеній Маховіков під час презентації зазначив, що створення електронної приймальні – це черговий етап у розвитку й удосконаленні комунікації мешканців і влади, оскільки, за його словами, документообіг і канали спілкування потребували модернізації від самого початку.

«Завжди хотіли побудувати таку схему спілкування з мешканцями нашої громади, щоб кожна людина могла подати заяву легко, щоб кожен розумів, куди вона потрапляє, хто нею займається і яку відповідь готують. Це можливість мешканців побачити, не виходячи з дому, чим живе влада, які завдання перед нею стоять, які завдання вони можуть поставити владі», – зауважив Маховіков.

Найближчим часом заступник мера також сподівається, що електронна приймальна буде адаптована з послугами ЦНАПу. Таким чином для чернівчан ще 48 послуг стануть доступні онлайн.

Керівник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу Алан Крістенсен, своєю чергою, наголосив, що інструменти у електронній приймальні дозволять запобігти корупції й зробити комунікацію з міською радою простішою, легшою і швидшою.

«Це цілком нова цифрова платформа для міста. Над цим проєктом ми працювали тривалий час, і він є доволі складним. Це цифровий інструмент, але він не виключає людей. За нею очільник міста, адміністрація, яка має максимально має пристосувати роботу до нової платформи», – додав Крістенсен.

Скористатися електронною приймальною можна буде на сайті міської ради. Її роботу запустять вже найближчим часом.

Фото: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше у Чернівцях на сайті міської геопортал культурної спадщини та “Благоустрій”, які також реалізували спільно з Антикорупційною ініціативою ЄС.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано