Шістьох буковинців протягом однієї доби ошукали шахраї: які схеми використовують аферисти

Пошук
UA EN

Шістьох буковинців протягом однієї доби ошукали шахраї: які схеми використовують аферисти

Поділись новиною:

У четвер, 9 листопада, шестеро буковинців втрапили на гачок аферистів й втратили понад 225 тисяч гривень. Наразі правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Так, 9 листопада до поліції звернувся 54-річний житель Вижницького району, який став жертвою «псевдобанкіра». Заявник повідомив правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Під час розмови співрозмовник, увійшов у довіру до буковинця, надіслав фішингове посилання, перейшовши за яким, чоловік підтвердив списання коштів з банківських рахунків, у результаті чого буковинець втратив майже 144 тисячі гривень.

Також цього дня за подібною схемою аферисти ошукали, ще двох буковинців. Як розповіли заявники співробітникам поліції, що їм зателефонували нібито працівники фінансової установи та повідомили, що хтось намагається зняти гроші з їхніх банківських рахунків. Потерпілі виконали всі вказівки співрозмовників, а саме надали дані карток. Внаслідок чого з рахунку 37-річного жителя села Шипинці зникло понад 17 тисяч гривень, а у 50-річної жительки міста Сокиряни – 3600 гривень.

Ще однією жертвою шахрайства став 56-річний чернівчанин, який хотів придбати булер’ян в інтернеті. Чоловіка повідомив правоохоронцям, що перерахував на рахунок нібито продавця 5200 гривень, а бажаний товар так і не отримав.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще дві жительки Чернівецького району. Буковинки розповіли співробітникам поліції, що з їхніх банківських карток невідомі особи перерахували кошти. У 46-річної жительки міста Новоселиця шахраям вдалося заволодіти майже 40 тисячами гривень, а у 34-річної жительки селища Глибока – 17 тисячами гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що дві мешканки Чернівців стали жертвами шахраїв, які ошукали їх на майже 40 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано