Щомісячна пресконференція Романа Клічука: основні меседжі та підсумки (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Щомісячна пресконференція Романа Клічука: основні меседжі та підсумки (фоторепортаж)

Політика
03.05
15:15

Поділись новиною:

У середу, 3 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію. Під час зустрічі з журналістами мер Чернівців розповів про результати роботи міста та відповів на хвилюючі питання мешканців.

Про це повідомляє С4.

Розпочав пресконференцію Клічук з одного з найважливіших рішень, ухваленого на сесії міської ради напередодні. Йдеться про позбавлення права користування церков УПЦ на території Чернівців.

Зокрема, міський голова зазначив, що це рішення вплине на те, що на території храмів не буде можливості побудувати і відремонтувати щось. Водночас індивідуально можуть ухвалити рішення про передачу великих земель церков під дитячі майданчики чи парковки.

Крім того, у квітні Виконавчий комітет ухвалив рішення про перепоховання останків радянських військових і знесення пам’ятника з парку Шевченка. Роман Клічук зауважив, що Міністерство культури погодило це рішення і додав, що у Чернівцях це останній радянський пам’ятник.

До того ж, міський голова зазначив, що нині у Чернівцях здійснюється капітальний ремонт на вулиці Щербанюка, Кармелюка, Богуна, Жуковського, Хотинській, Рівненській і Руській.

Надалі планують також запустити тендери на ремонт вулиці Рівненської та Заньковецької. Також за кошти місцевого бюджету відремонтують сквер на вулиці Підкови, тендер на його модернізацію мають оголосити незабаром.

Щодо діяльності аеропорту «Чернівці» та його майбутнього мер міста наголосив, що нині, хоч і летовище не працює, його персонал утримується за кошти місцевого бюджету.

У той же час, в Кабінеті Міністрів є угода щодо його реконструкції. Його ремонт мають розглянути після перемоги, оскільки кошторис до початку війни становив 1 мільярд гривень, а зараз ця сума збільшиться. Тож поки ні в місцевому бюджеті, ні в бюджеті громади немає можливості це профінансувати.

Обговорив Клічук і питання громадський вбиралень у Чернівцях. Зокрема, одну з них планували побудувати позаду кінотеатру «Чернівці», однак на це піде багато грошей, тож місто відклало це питання, поки не вирішать нагальніші проблеми. Те саме стосується і вбиральні на вулиці Кордуби. Її мали зробити за кошти меценатів, однак через воєнні дії, вони не змоги профінансувати проєкт.

Окрім цього, очільник міста зауважив, що у міські раді мобілізувалось 21% людей. Так само багато людей пішло служити з комунальних підприємств. Відтак, багато процесів у місті затримуються, оскільки не вистачає фахівців.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що депутати Чернівецької міськради 27 квітня провели чергову сесію.

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано