Щомісячна пресконференція Романа Клічука: мер Чернівців підсумував діяльність міста у липні

Пошук
UA EN

Щомісячна пресконференція Романа Клічука: мер Чернівців підсумував діяльність міста у липні

Політика
01.08
12:16

Поділись новиною:

Міський голова Чернівців Роман Клічук на щомісячній пресконференції розповів журналістам, чим жило місто упродовж липня.

Про це повідомляє С4.

Так, мер згадав, що на останній сесії міськрада виділила кошти на підтримку української армії. Йдеться, зокрема, про 15,3 мільйони гривень, а також оголошення тендеру на закупівлю дронів та автомобілів.

Від початку повномасштабного вторгнення й до сьогодні Чернівці вже виділили майже пів мільярда гривень на потреби ЗСУ. Клічук висловив сподівання, що до кінця року місто ще виділить кошти для військових частин, які базуються в Чернівцях. Він нагадав, що усі запити, які надходили до міської ради від військових частин, були взяті до уваги. 

Також Чернівці стали другим містом в Україні, яке заборонило російськомовний продукт та продукт країн, які підтримали російську агресію в публічному просторі. Аналогічне рішення напередодні ухвалили у Києві.

Роман Клічук згадав про підтримку депутатами проєкту рішення про надання грантових коштів на 15 млн євро від ЄС. Ці гроші використають на заміну водопровідних мереж міста. Посадовець нагадав, що це вже другий подібний грантовий транш для міста, який не потрібно повертати. Наразі, за його словами, загальна сума складає 1 мільярд і 200 мільйонів гривень.

Крім того, Чернівецька міська рада підтримала Дергачівську громаду на Харківщині. З резервів міста харківчанам передало 44 тонни гуманітарної допомоги. Подібні звернення також надійшли й від Запорізької області. Нині це питання на розгляді, тож у серпні одній з громад планують надати гумдопомогу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що 27 липня депутати Чернівецької міської ради провели чергову сесію.

Слідкуйте за нами у Telegram 

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано