Що буде з тими, хто не оновив військово-облікові дані до 16 липня: пояснення юриста

Пошук
UA EN

Що буде з тими, хто не оновив військово-облікові дані до 16 липня: пояснення юриста

Війна
13.07
12:21

Поділись новиною:

16 липня закінчується термін, відведений військовозобов’язаним на оновлення облікових даних. Після громадян від 18 до 60 років почнуть притягувати до відповідальності.

Про це журналістам С4 розповів адвокат Андрій Юрченко.

За словами юриста, військовозобов’язаним, які не встигли поновити свої дані у двомісячний термін, надсилатимуть повістки, які зобов’язують з’явитися впродовж двох тижнів до ТЦК.

«Якщо людина не з’явиться протягом двох тижнів до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальник ТЦК складатиме постанову про притягнення до адміністративної відповідальності, і буде накладено стягнення у розмірі 17 тисяч гривень. Потім такий штраф можна скасувати», – говорить Андрій Юрченко.

Адвокат каже, що якщо військовозобов’язані до 16 липня не встигнуть оновити свої військово-облікові дані, то вони можуть це зробити після.

«Якщо людина 17, 18, 19 липня оновить свої військово-облікові дані через ЦНАП, ТЦК чи “Резерв+”, то штрафних санкцій від держави не буде», – запевняє Андрій Юрченко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що починаючи з 17 липня, прикордонники не випускатимуть за кордон військовозобов’язаних чоловіків без військово-облікового документа.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано