Шахраї видурили у буковинців понад 140 тис. грн: які схеми обману використовують аферисти

Пошук
UA EN

Шахраї видурили у буковинців понад 140 тис. грн: які схеми обману використовують аферисти

Поділись новиною:

Протягом однієї доби до поліції надійшли повідомлення від чотирьох мешканців області, яких ошукали шахраї. Аферисти представляються працівниками банку, пропонують фінансову допомогу, а також під приводом знайомих, які потрапили в скрутну ситуацію просять у громадян грошей.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Так, 20 жовтня, 55-річна жителька села Мосорівка Чернівецького району розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа та представився співробітником однієї із фінансових установ. Під приводом відновлення користування банківськими картками псевдобанкір увійшов в довіру до буковинки та дізнався необхідну інформацію. Після цього з карткового рахунку заявниці зникло 10 тисяч гривень. 

Цього ж дня жертвою шахраїв став 31-річний житель Чернівців. Чоловік розповів поліцейським, що в одній із соціальних мереж йому надійшло повідомлення від знайомого із інформацією про необхідність надання фінансової допомоги його малолітньому сину, який потрапив в ДТП. Чоловік довірився та перерахував на вказані банківські реквізити 27 тисяч гривень. У подальшому буковинець дізнався, що сторінку знайомого зламали, а кошти він перерахував на рахунок аферистів.

Водночас 41-річна жителька села Тарасівці в одній із соціальних мереж побачила повідомлення про надання грошової допомоги. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити банківського рахунку, з якого в подальшому було знято понад 54 тисячі гривень.

Також цього дня із повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 70-річна жителька міста Новоселиця. Жінка розповіла правоохоронним, що під приводом забезпечення відрядження нібито військовослужбовця із-за кордону до України втратила 50 тисяч гривень. 

За всіма вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції Буковини розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що 16 жовтня шестеро мешканців Чернівецької області стали жертвами шахраїв, які ошукали їх на понад 87 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано