Секція з фентезі та зустрічі з акторами: що цікавого готують організатори на кінофестиваль Миколайчук OPEN

Пошук
UA EN

Секція з фентезі та зустрічі з акторами: що цікавого готують організатори на кінофестиваль Миколайчук OPEN

Культура
30.05
18:20

Поділись новиною:

Майже 70 стрічок та ретроспективи українських мюзиклів. У Чернівцях у червні стартує кінофестиваль Миколайчук OPEN. Покази відбуватимуться на двох локаціях – у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука та в кіноконцертній залі «Чернівці».

Про підготовку до фестивалю та новинки для відвідувачів – розповіла журналістам С4 директорка Культурно-мистецького центру імені І. Миколайчука Тетяна Д’яченко.

Кінофестиваль Миколайчук OPEN цьогоріч відрізнятиметься від попередніх і тривалістю, і самою програмою. 

«Це буде дев’ять днів, під час яких покажуть майже 70 стрічок. Ретроспектива українських мюзиклів, якої ще не було, відбудеться в кіноконцертній залі «Чернівці». Також у нас буде індастріал-секція, багато зустрічей з різними акторами й цікавими людьми», – говорить Тетяна Д’яченко.

Уперше на фестивалі буде фентезі-секція, а зону документальних стрічок змінили. 

«Секція документальних стрічок у нас була, але у цьому році ще більше змінилася. Тому що наше життя зараз – це війна, наша реальність – це війна. Тому документальна секція – це бачення війни зовсім різних людей. Я гадаю, що секція документальних стрічок варта окремої уваги», – зауважила директорка Культурно-мистецького центру.

На відкриття фестивалю запросили акторів, операторів, а також колег та знайомих Івана Миколайчука. Зокрема, запланована лекція кінокритика і голови Національної спілки кінематографістів України Сергія Тримбача, який є упорядником книг про Івана Миколайчука. Музою фестивалю обрали Ларису Кадишнікову, яка разом з Миколайчуком зіграли головні ролі у фільмі «Тіні забутих предків».

Кінофестиваль Миколайчук OPEN триватиме з 15 по 23 травня. Квитки коштуватимуть 150 гривень, а для пільгових категорій, студентів, пенсіонерів та людей з інвалідністю, – 100 гривень. Глядачі також можуть придбати абонемент на весь фестиваль.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN представив міжнародний повнометражний конкурс. До нього увійшли 10 фільмів із різних куточків світу — від України до Китаю.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано