СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО та військовими шпиталями на Буковині та інших областях

Пошук
UA EN

СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО та військовими шпиталями на Буковині та інших областях

Війна
28.10
14:24

Поділись новиною:

Служба безпеки України затримала агента російського гру, який видавав себе за військового, шпигував для рф у 10 областях України й хотів влаштуватися у «Вагнер».

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБУ.

За даними правоохоронців, фігурантом виявився 22-річний мешканець Херсонщини, який видавав себе за військового і під такою «легендою» пересувався у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Чернівецькій областях.

«Зловмисник по черзі об’їжджав регіони на рейсових автобусах. У кожній з областей він намагався розвідати локації ППО, а також координати військових шпиталів та інших медустанов, де українські воїни перебували на стаціонарному лікуванні. Отримані відомості зрадник месенджером передавав російській спецслужбі», – повідомили у СБУ.

Вказується, що після виконання агентурних завдань окупанти обіцяли «евакуювати» свого поплічника до країни-агресора та влаштувати його до ПВК «Вагнер». За матеріалами справи, фігурант хотів вступити до цього угруповання, щоб воювати проти України.

Затримали агента «на гарячому», коли він розвідував місця базування ЗСУ в Миколаєві. Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині СБУ заочно повідомила про підозру колишній керівниці апарату Кальчицької громади Донецької області, яка перейшла на бік ворога і працює в окупаційній адміністрації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Кількість випадків зростає: на Буковині за тиждень виявили понад 4,5 тисячі хворих на ГРВІ
З 21 по 27 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 4569 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, з яких 2932 хворих – діти. Захворюваність, як порівняти з попереднім тиждень, збільшилася н...
«Не мовчи, полон вбиває»: у Чернівцях провели чергову акцію на підтримку військовополонених (фото)
У Чернівцях на Центральній площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася щотижнева акція «Не мовчи, полон вбиває» на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Люди тримали в руках плакати та тр...
Війна
27.10
18:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано