СБУ викрила буковинця, який через Viber інформував, де роздають повістки в області

Пошук
UA EN

СБУ викрила буковинця, який через Viber інформував, де роздають повістки в області

Поділись новиною:

Служба безпеки України викрила на Буковині чоловіка, який перешкоджав мобілізації. Буковинець через Viber повідомляв, де представники ТЦК та СП роздають повістки.

Про це інформує С4 з посиланням на пресслужбу СБУ у Чернівецькій області.

За даними СБУ, житель Дністровського «повідомляв» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Зокрема, фігурант поширював інформацію щодо вручення повісток військовозобов’язаним громадянам і переміщення мобільних груп ТЦК та СП.

«Щоденно таких повідомлень адміністратор та учасники групи розміщували більше десятка, допомагаючи особам призивного віку ухилятися від мобілізації», – зазначають правоохоронці.

Крім того, за даними слідства, щоб уникнути відповідальності зловмисник обмежив доступ нових користувачів й особисто відсіював учасників спільноти.

Нині СБУ заблокувала цей ресурс і повідомила буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ на Буковині викрила злочинну організацію, яка налагодила наркобізнес у трьох регіонах України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано