СБУ на Буковині повідомила про підозру фермеру, який агітував мешканців Херсонщини голосувати на псевдореферендумі

Пошук
UA EN

СБУ на Буковині повідомила про підозру фермеру, який агітував мешканців Херсонщини голосувати на псевдореферендумі

04.09
10:14

Поділись новиною:

Підозру від Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області отримав директор приватного фермерського господарства із Генічеського району, який після тимчасової окупації Херсонщини публічно закликав місцевих мешканців проголосувати на псевдореферендумі за приєднання до рф.

Про це повідомляє С4 із посиланням на прес-службу СБУ.

За інформацією слідства, уродженець Волині свого часу переїхав до села Подове Генічеського району і заснував там фермерське господарство з вирощування овочів.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України та захоплення окупантами частини Херсонської області фермер швидко «перевзувся» і почав агітувати своїх земляків брати активну участь у псевдореферендумі. Зокрема, у відеоінтерв’ю зрадник закликав херсонців проголосувати за «свою батьківщину» – росію.

«На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігуранту заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (публічні заклики до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України», – повідомили в СБУ.

Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Нагадаємо, у серпні Служба безпеки України повідомила про підозру зраднику, який працював на окупаційну владу і допомагав провести псевдореферендум на Херсонщині. Зокрема, він у вересні 2022 року обійняв посаду у фейковій адміністрації  «Білозерського муніципального округу» – очолив так звану раду молоді.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано