Рецептурні ліки з квітня видаватимуть за електронним рецептом

Пошук
UA EN

Рецептурні ліки з квітня видаватимуть за електронним рецептом

Здоров'я
17.03
11:00

Поділись новиною:

З квітня в Україні запроваджують електронний рецепт на всі рецептурні медичні препарати. Пацієнти зможуть отримати ліки незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Міністерства здоров’я України.

Виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ.

Такий е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, однак пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ.

У МОЗ наголосили на вибір пацієнта лікарі будуть виписувати електронні або паперові рецепти. А на перехідному періоді у разі відсутності електроенергіі чи зв’язку лікарі також зможуть скористатися паперовими рецептурними бланками.

Як повідомлялося раніше, увесь процес реабілітації поранених військових почне супроводжуватись в електронній системі охорони здоровʼя. Зміни запровадять уже з травня цього року.

Читайте також:

Як у Чернівцях завершувалися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фото)
У Чернівцях завершилися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz. Зокрема, в останній день читань можна було почути публічне інтервʼю Романа Кравця із Юрієм Андруховичем, побувати на презен...
На Буковині правоохоронці розслідують ймовірне самогубство 16-річної школярки
Поліція у Чернівецькій області розслідують ймовірне самогубство 16-річної дівчини із села Клішківці. Її тіло знайшли на території домогосподарства 6 вересня. Про це журналістам С4 повідомили у від...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано