Рецепт борщу, який здавна готують у Чернівецькій області

Пошук
UA EN

Рецепт борщу, який здавна готують у Чернівецькій області

Поділись новиною:

В Україні борщ готують за різноманітними рецептами. На Буковині варіацій приготування також є безліч, оскільки страви тут поєднують як традиційні українські рецепти, так і румунські, молдовські, бессарабські складники.

Здавна у краї готують борщ на заквасці. Для нього треба спершу зробити закваску: чотири буряки очистити та нарізати соломкою. Далі його треба покласти в скляну банку, залити теплою водою та додати скибку чорного хліба. Накриту банку необхідно поставити в тепле місце на два тижні.

Після того, як закваска буде готова, можна почати готувати борщ. Насамперед 4 літри води потрібно налити в каструлю і лишити грітися. У той час почистити п’ять картоплин, одну цибулю й моркву. Овочі треба порізати шматочками та помістити в каструлю. За бажанням також можна додати наперед просмажене м’ясо.

Далі необхідно додати в каструлю квашений буряк, лавровий лист, сіль, перець-горошок і варити 30-40 хвилин. Також треба змішати сметану, вичавлений часник і 40 мл бурякового квасу. Насамкінець приготування борщу треба влити сметанну заправку і прокип’ятити кілька хвилин.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають
У місцевому ЦНАПі у Чернівцях вже понад два тижні працює центр рекрутингу української армії. За цей час до установи звернулося понад 40 людей. З них 10% – це жінки. Тут охочі поповнити лави Збройних ...
Війна
11.09
11:21
Найкращих працівників освіти Чернівецької громади нагородять премією імені Юрія Федьковича
14 працівників освіти Чернівецької громади отримають премію імені Юрія Федьковича у розмірі понад 9 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано