Радіодиктант національної єдності: коли відбудеться і хто читатиме

Пошук
UA EN

Радіодиктант національної єдності: коли відбудеться і хто читатиме

Культура
24.10
17:23

Поділись новиною:

День української писемності та мови у 2024 році вдруге відзначатимуть 27 жовтня. Напередодні свята, 25 жовтня, відбудеться традиційний радіодиктант національної єдності.

Про це пише С4 з посиланням на «Суспільне Культура».

Послухати і написати радіодиктант можна буде вже цієї п’ятниці об 11:00 на всіх платформах Суспільного – телебаченні, радіо та діджиталі.

У 2024 році авторкою Радіодиктанту національної єдності стала українська письменниця та есеїстка Оксана Забужко. Відомо, що текст матиме назву «Магія голосу».

Читатиме диктант письменник, музикант, екоактивіст і військовий Павло Вишебаба, який мобілізувався до лав ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення. Вишебаба є автором книги віршів «Тільки не пиши мені про війну», виданої у 2022 році.

Написані твори можна буде надіслати на перевірку як онлайн, так офлайн на адреси Суспільного. Усі надіслані роботи перевірить фахова комісія. Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня.

Нагадаємо, радіодиктант національної єдності започаткували у 2000 році до Дня української писемності та мови, яке раніше припадало на 9 листопада, а нині з переходом на новоюліанський календар – 27 жовтня. Цю дату пов’язують із вшануванням пам’яті Нестора Літописця, якого вважають автором «Повісті минулих літ» і одного з основоположників давньоукраїнської писемності.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях на близько 30 локаціях завершують ремонти міжбудинкових проїздів: перелік адрес
У Чернівцях комунальники завершують поточний ремонт міжбудинкових проїздів. Про це пише С4 з посиланням на «МіськШЕП». Фото ілюстративне У підприємстві зазначають, що заплановані роботи на 2...
Увечері в Чернівецькій області стався землетрус
У Чернівецькій області 23 жовтня стався землетрус магнітудою 3,1 бала за шкалою Ріхтера. Коливання землі зафіксували о 18:08 в районі селища Ломачинці Дністровського району. Про це повідомили в Го...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано