Пункт пропуску «на дому»: на Буковині затримали чоловіка, який допомагав ухилянтам тікати за кордон

Пошук
UA EN

Пункт пропуску «на дому»: на Буковині затримали чоловіка, який допомагав ухилянтам тікати за кордон

Поділись новиною:

Прикордонники Чернівецького загону затримали організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон. Тепер йому загрожує до девяти років ув’язнення.

Про це інформує С4 із посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У відомстві зазначають, що один із мешканців Чернівецької області, який проживав біля кордону з Румунією, з метою заробітку організував незаконне переправлення чоловіків за кордон. Однак прикордонники спрацювали на випередження.

За інформацією охоронців кордону було відкрито кримінальне провадження, у рамках якого вони разом із представниками Нацполіції під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури затримали організатора незаконного переправлення осіб через кордон та двох його «клієнтів». За потрапляння до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску організатор схеми вимагав із кожного з них по чотири тисячі євро.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання головного фігуранта кримінальної справи, під час якого вилучили тепловізор, мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки, чорнові записи, а також необроблений бурштин, обіг якого регламентується законодавством України.

Організатора незаконної оборудки затримано в порядку статті 208 КПК України. Наразі йому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Чоловікові загрожує до девяти років ув’язнення. Таке покарання передбачено статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Читайте також: на Буковині контрабандисти намагалися ввезти незадекларовані гаджети на понад пів мільйона гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано