Промивають каналізації та шукають закачані в асфальт люки: «Чернівціводоканал» проводить планові роботи в мережах

Пошук
UA EN

Промивають каналізації та шукають закачані в асфальт люки: «Чернівціводоканал» проводить планові роботи в мережах

Поділись новиною:

У Чернівцях працівники Водоканалу проводять планові роботи в каналізаційних мережах міста. Зокрема, комунальники промивають забиті каналізації та шукають закачані в асфальт люки.

Про це журналістам С4 розповів начальник каналізаційної дільниці КП «Чернівціводоканал» Василь Солонар.

Очисні роботи на вулиці Поповича каналізаційний відділ «Чернівціводоканалу» проводить після отримання заявки щодо засмічення каналізації. За день подібні роботи здійснюють за десятьма адресами.

«Ми залучили спеціальний автотранспорт для гідравлічної і динамічної промивки зовнішніх каналізаційних мереж. Зараз тут ми безпосередньо виконуємо чистку, промивку. Відразу слюсар побачив, що за колодязем труба в поганому стані. Він одягне спеціальний костюм, спеціальні засоби захисту й буде обстежувати. І так у процесі ми стараємося шукати проблемні ділянки. Насправді нині дуже тяжко через брак кадрів. Людей катастрофічно не вистачає. Якщо було сім-вісім бригад, то їх зараз у нас три. Навантаження на людей у два рази більше, але хлопці молодці, тримаються», — каже Василь Солонар.

Комунальники підозрюють, що під асфальтом на локації, що на вулиці Поповича, є каналізаційний люк.

«Буває, що в процесі асфальтних робіт, у процесі ремонтів благоустрою можуть засипати чи приховати щось. Ми, як правило, знаходимо 99%. Відкриваємо, піднімаємо до відмітки дорожнього полотна й далі в процесі роботи це нам служить як допомога для можливих планових чи аварійних робіт», — говорить начальник каналізаційної дільниці КП «Чернівціводоканал».

Згідно з вимогами, між каналізаційними люками на дорогах має бути від 40 до 60 метрів, якщо норму не дотримано, працівники «Чернівціводоканалу» за допомогою спеціального пристрою починають шукати люки, які можливо були закатані під асфальт. Під асфальтом працівники Водоканалу виявляють люки чи не щомісяця, у середньому від одного до п’яти. Найчастіше у дворах спальних мікрорайонів, рідше в історичному центрі міста.

Також, за словами працівників Водоканалу, з початком воєнного стану красти люки в місті стали менше, адже в пунктах прийому їх не приймають, тож і попит відсутній.

Нагадаємо, у Чернівцях проклали першу трубу нового водогону в рамках міжнародного проєкту.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано