Прихожани однієї з релігійних громад Буковини перейшли до ПЦУ

Пошук
UA EN

Прихожани однієї з релігійних громад Буковини перейшли до ПЦУ

Поділись новиною:

У Чернівецькі області одна із релігійних громад, що раніше належала до Української православної церкви (Московського патріархату), зареєструвала свій перехід до Православної церкви України (Київського патріархату). Окрім цього, такий перехід планують здійснити ще три релігійні громади Буковини.

Про це інформує С4 із посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Відтак, 9 березня Чернівецька ОВА провела державну реєстрацію змін «релігійної громади парафії на честь собору святого Архістратига Михаїла Чернівецької єпархії ПЦУ села Вербівці». Відтак віряни змогли узаконити перехід до Православної церкви України.

Крім того, найближчим часом зможуть зміни канонічне підпорядкування з Української Православної Церкви на Православну Церкву України ще три релігійні громади:

  • село Юрківці Чернівецького району, Чернівецької області;
  • село Бабин Чернівецького району, Чернівецької області;
  • село Хрещатик Чернівецького району, Чернівецької області;

У відомстві також зазначають, що наразі в області залишаються 411 релігійних громад, які належать до УПЦ МП.

Нагадаємо, реєстрацію змін проводить Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації щовівторка та щочетверга, відповідно до робочого графіку установи.

Раніше ми писали, що з 1 вересня 2023 року Українська Греко-Католицька Церква в Україні переходить на новий стиль для нерухомих свят зі збереженням чинної Пасхалії. Парафії, які ще не готові до такого кроку, матимуть можливість із дозволу свого єпископа до вересня 2025 року святкувати нерухомі свята за старим стилем.

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано