Приватизаця у дії: на Буковині Вашківський спиртзавод виставили на аукціон

Пошук
UA EN

Приватизаця у дії: на Буковині Вашківський спиртзавод виставили на аукціон

11.01
12:50

Поділись новиною:

У Чернівецькій області відбудеться аукціон, щодо приватизації Вашківського спиртзаводу. Його стартова вартість – понад 3 мільйони 800 тисяч гривень. Аукціон відбудеться 27 січня.

Про це пише С4 з посиланням на Суспільне.

Як повідомила у коментарі Суспільному, начальниця управління забезпечення реалізації повноважень Фонду держмайна в області Ірина Комаровська, наразі підприємство не працює. Власник, який придбає об’єкт, зможе провести там капітальний ремонт чи реконструкцію, або провести нове будівництво.

Площа земельної ділянки — 9,5 тисяч метрів квадратних, а загальна площа приміщень — понад 19 тисяч квадратних метрів.

Основним видом діяльності підприємства є виробництво органічних хімічних речовин. Втім, інвестор на базі заводу може запустити виробництво іншої продукції, наприклад, кормів для тварин, рослинної олії, певних хімічних речовин.

Водночас покупець має виконати дві умови продажу:

  • протягом шести місяців не звільняти за рішенням власників або уповноважених ними осіб працівників підприємства;
  • погасити заборгованість спиртзаводу з заробітної плати, а також перед бюджетом у розмірі, що складеться на дату переходу до покупця права власності.

За словами Комаровської, переможець аукціону зможе підписати договір купівлі-продажу лише після повної сплати за об’єкт приватизації. Це передбачено у новій редакції Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”.

Переглядайте наші новини у Telegram

Заявки для участі в електронному аукціоні прийматимуть до 15:00 26 січня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, безкоштовна приватизація землі в Україні не можлива під час війни.

Читайте також:

У Чернівцях виступив Національний ансамбль солістів «Київська камерата» із всесвітньо відомою канадською диригенткою Кері-Лінн Вілсон
У виконанні оркестру прозвучали твори видатних українських композиторів: Володимира Івасюка, Бориса Лятошинського, Золтана Алмаші, Олександра Козаренка та Володимира Зубицького. ...
Десантники із Буковини отримали державні нагороди та нагрудні знаки за бої на Курщині
Військові 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади отримали державні нагороди, нагрудні знаки та подарунки. Бійців відзначили за мужність і героїзм, проявлені під час боїв на Курщині. Пр...
Війна
06.10
15:31
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано