Принижував погляди вірян і розпалював релігійну ворожнечу: з’явилися нові деталі у справі митрополита Павла

Пошук
UA EN

Принижував погляди вірян і розпалював релігійну ворожнечу: з’явилися нові деталі у справі митрополита Павла

Поділись новиною:

Служба безпеки України офіційно підтвердила вручення підозри колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври Павлу (Петру Лебідю). Священнослужителя підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі, виправдовуванні і запереченні збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Службу безпеки України.

«Закон і відповідальність за його порушення однакові для всіх, а ряса не завжди є запорукою чистих намірів. Сьогодні ворог намагається використати церковне середовище для просування своєї пропаганди та розколу українського суспільства. Але ми не дамо йому жодного шансу! СБУ системно блокує усі спроби російських спецслужб, котрі прагнуть використовувати своїх агентів для нанесення шкоди інтересам та безпеці України», – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

За даними СБУ, Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

На підставі зібраних доказів Лебідю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії.

Раніше ми писали про те, що священнику УПЦ московського патріархату повідомили підозру. Він підшуковував осіб, які хотіли незаконно виїхати за кордон і «допомагав» їм за чотири тисячі доларів.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано