Прикордонників звинуватили у вбивстві ведмедиці на Закарпатті: ДПСУ спростувала цю інформацію

Пошук
UA EN

Прикордонників звинуватили у вбивстві ведмедиці на Закарпатті: ДПСУ спростувала цю інформацію

Поділись новиною:

Державна прикордонна служба спростувала звинувачення щодо причетності їхніх працівників до вбивства ведмедиці на Закарпатті. У ДПСУ заявили, що на світлинах — виявлений труп самця ведмедя, який прикордонники знайшли на початку квітня.

Про це інформує С4 із посиланням на преслужбу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Сьогодні вранці в соціальних мережах з’явилася інформація про незаконне полювання в прикордонні на території Ужанського національного парку, яке, начебто, призвело до загибелі ведмедиці та можливу причетність до цього співробітників ДПСУ. Зважаючи на широкий розголос, якого набула дана публікація, керівництвом Чопського прикордонного загону вжито негайних заходів із перевірки викладеної в соцмережах інформації, її достовірності, а також усіх обставин події. Відмітимо, що викладена інформація не відповідає дійсності», — йдеться в дописі на Facebook-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

У відомстві також зазначити, що наразі встановлено, що на початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу «Кам’яниця» Чопського загону прикордонний наряд виявив труп самця ведмедя, а не ведмедиці, що підтверджується відповідним актом за підписом представників відповідних структур.

Зокрема, про виявлення тіла звіра керівник прикордонного підрозділу проінформував працівників Кам’яницького лісництва. Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і в присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя. Після цього лісівники закопали труп тварини в землю, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень.

Так само в пресслужбі додали, що відстань від місця, де знайшли тіло ведмедя, становить близько 60 кілометрів від району, де військовослужбовці відділу «Стужиця» раніше знайшли ведмежа, про яке йшлося в дописі представника Ужанського національного парку.

Для повної об’єктивності і встановлення всіх обставин керівництвом Чопського прикордонного загону проводиться службове розслідування. На місце події викликали також співробітників Нацполіції та Кам’яницького лісництва.

Раніше ми писали, що під час спеціальної операції «Захід-2023» прикордонники Чернівецької області виявили сімох порушників. Зокрема, охоронці кордону затримали чотирьох військовозобов’язаних та трьох громадян Марокко з фальшивими документами.

Читайте також:

Як у Чернівцях завершувалися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фото)
У Чернівцях завершилися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz. Зокрема, в останній день читань можна було почути публічне інтервʼю Романа Кравця із Юрієм Андруховичем, побувати на презен...
На Буковині правоохоронці розслідують ймовірне самогубство 16-річної школярки
Поліція у Чернівецькій області розслідують ймовірне самогубство 16-річної дівчини із села Клішківці. Її тіло знайшли на території домогосподарства 6 вересня. Про це журналістам С4 повідомили у від...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано