Прикордонники відмовлятимуть у перетині чоловікам без військово-облікового документа

Пошук
UA EN

Прикордонники відмовлятимуть у перетині чоловікам без військово-облікового документа

Війна
06.07
14:21

Поділись новиною:

Починаючи з 17 липня, прикордонники не випускатимуть за кордон військовозобов’язаних чоловіків без військово-облікового документа.

Про це С4 повідомили у Чернівецькому прикордонному загоні.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

У ДПСУ пояснюють, що 16 липня спливає двомісячний термін, передбачений законом, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Відтак, з 17 липня під час перетинання державного кордону України на виїзд прикордонники перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи.

У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону на виїзд з України.

При цьому категорії людей, яким дозволено виїзд з України, наразі не змінилися.

«Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров’я, мають право на перетин кордону за наявності інформації в військово-облікових документах про отримання такої відстрочки (виключення з військового обліку) або довідки за формою, визначеною у додатку 6 до вищезазначеного Порядку», – нагадали прикордонники.

Раніше ми писали про те, що для перетину кордону чоловіки можуть використовувати додаток “Резерв+”, однак у застосунку мають бути відмітки про зняття з військового обліку або ж відстрочку.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано