Президент Зеленський у парламенті представив План перемоги: що він передбачає

Пошук
UA EN

Президент Зеленський у парламенті представив План перемоги: що він передбачає

Політика
16.10
14:30

Поділись новиною:

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня виступив у Верховній Раді й представив народним депутатам та суспільству План перемоги, реалізація якого примусить Росію бути на Саміті миру та бути готовою закінчити війну.

Про це пише С4 з посиланням на сайт президента України.

За словами глави держави, більшість пунктів Плану розраховані детально в часі, і, якщо почати рухатися з цією ідеєю саме зараз, то може вдатися завершити війну не пізніше ніж наступного року.

План складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків.

Перший пункт – запрошення в НАТО. За словами Зеленського, той факт, що Україна не є членом НАТО, спокушало Росію посягати на нашу безпеку, тож запрошення може стати фундаментальним для миру.

Другий пункт – оборона. Йдеться як про захист українських населених пунктів засобами ППО, посилення позицій на окупованих Росією територіях, розширення операцій із застосуванням вітчизняних ракет і дронів, зняття партнерами обмежень на застосування далекобійної зброї тощо.

Третій пункт – стримування. «Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту України від будь-якої воєнної загрози з боку Росії та який звузить, максимально звузить варіативність дій Росії до таких перспектив: або приєднатись до чесного дипломатичного процесу для справедливого завершення війни, або гарантовано втратити можливість продовжити агресивну війну внаслідок застосування Україною наданого пакету стримування згідно з визначеними військовими цілями Росії», – йдеться у промові президента.

Пункт четвертий – стратегічний економічний потенціал. Це посилення України у глобальній конкуренції завдяки природним ресурсам, і зокрема критично важливим металам, таких як  уран, титан, літій, графіт та інші.

Пункт п’ятий – післявоєнний. Він передбачає заміщення окремих військових контингентів збройних сил Сполучених Штатів Америки, які дислоковані у Європі, українськими підрозділами.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано