Працюють, поки все місто спить: в Україні відзначають день комунальників

Пошук
UA EN

Працюють, поки все місто спить: в Україні відзначають день комунальників

Поділись новиною:

Працівники житлово-комунальної сфери відзначають своє професійне свято 19 березня. Журналісти С4 зібрали історії тих, хто працює з самого рання, поки ще все місто спить. 

Цілодобово, за будь-якої погоди, часто ризикуючи власним життям та здоров’ям. Ми можемо навіть не помічати їхню роботу, проте без них у місті було б не так комфортно. Йдеться про комунальників, які працюють, аби містяни не помічали сміття та поламок.

Хтось з цих людей мріяв зовсім про іншу професію, утім тепер робить наше місто кращим.

Водій громадського транспорту Михайло Токарюк каже, що за фахом він вчитель фізкультури. Раніше Михайло заробляв гроші за кордоном, однак після початку війни вирішив стати корисним для міста і розпочав роботу водієм.

Довгий час умови роботи в комунальних службах були надскладними — стара техніка, низькі зарплати. Утім працівники кажуть, що ситуація почала змінюватися. 

За словами водія автовишки Олексія Дробика, нині працювати стало краще, оскільки з’явилась нова техніка, а також зимова і літня форма.

Олексій зізнається — ситуації на роботі бувають різні, адже люди часто не розуміють, що комунальники перекривають рух або ж вимикають світло для того щоб усунути недоліки й зробити краще для всіх. 

«Працювати комунальником не просто, але працюємо, щоб зробити наше місто світлішим, яскравішим і кращим» – додає комунальник.

Усі ці зміни у чернівецьких комунальних службах почали впроваджувати за останні кілька років. Не зупинилися навіть під час повномасштабного вторгнення. Так, минулого року місто закупило нову техніку для таких підприємств як «Містосервіс», «МіськШеп», «Водоканал» та інших підприємств.

Читайте також:

У Чернівцях відкрили футбольну школу для дітей «Динамо Чернівці»
Футбольну школу «Динамо Чернівці» для дітей-сиріт та тих, які перебувають під соціальною опікою, а також, чиї батьки загинули на війні, відкрили в Чернівцях за ініціативи Нацполіції Буковини. У ній б...
Спорт
14.09
15:40
Україна повернула з російського полону ще 103 воїнів
У суботу, 14 вересня, відбувся 57-й обмін полоненими. Додому вдалося повернути ще 103 українських воїнів. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал Президента України Володимира Зеленського. ...
Війна
14.09
14:29
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано