Працюють цілодобово та без вихідних: як «Чернівціобленерго» справляється з нестачею працівників

Пошук
UA EN

Працюють цілодобово та без вихідних: як «Чернівціобленерго» справляється з нестачею працівників

Поділись новиною:

Улітку працівники «Чернівціобленерго» найбільше завантажені роботою. Лише у червні від буковинців енергетики отримали майже 16 тисяч звернень. Попри те, що всі працівники заброньовані від мобілізації, фахівців у підприємстві не вистачає.

Про це журналістам С4 розповів директор з розвитку мереж АТ «Чернівціобленерго» Павло Світайло.

У «Чернівціобленерго» зараз працює 12 оперативних бригад, які виїжджають на аварійні виклики в місті, та сім бригад, які обслуговують високовольтні підстанції.

Нині всі працівники підприємства заброньовані від мобілізації. Та на початку повномасштабного вторгнення 70 фахівців призвали на військову службу. Шестеро з них загинули. Решта повернулися з фронту з пораненнями, але на підприємстві вже не працюють.

«Ми працюємо 24/7, тому що вахтові бригади не мають вихідних, вони працюють по 15 діб, і певна бригада змінює іншу. Тому це нам сьогодні дозволяє вирішувати практично всі задачі, незважаючи на те, що ми втратили досить велику кількість висококваліфікованих спеціалістів», – зауважив Світайло.

Цьогоріч у травні до «Чернівціобленерго» надійшло 9422 звернення від споживачів, а з 1 до 27 червня кількість звернень зросла до майже 16 тисяч.

Улітку працівники «Чернівціобленерго» мають найбільше роботи. Ремонт та заміна пошкоджених кабельних ліній – один із найчастіших видів робіт у цей сезон. Нині роботи додає і відключення світла, через які виникають аварійні ситуації.

«На нових кабелях деколи трапляються аварійні ситуації: хтось десь щось копав, зачепив його так і залишив, нічого не сказав. Але з часом кабель прогниває. На старі кабелі відключення впливають сильно, бо коли пів дня немає світла, струм різко зростає, і воно своє дає», – говорить старший майстер бригади кабельних мереж Чернівецького РЕМ Богдан Гоголь.

У бригаді кабельних мереж – чотири працівники, тоді як колись їх було дев’ятеро. Працівників, кажуть, не вистачає, тому часом доводиться працювати зранку до ночі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях на шести вулицях з’явилися світлодіодні ліхтарі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Зеленський посмертно відзначив 12 захисників із Чернівецької області високими держнагородами
Президент України посмертно нагородив 12 військовослужбовців із Буковини орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №401/2024. Воїнів відзна...
Війна
03.07
10:02
Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано