Потужний генератор і гуманітарний вантаж: буковинці доправили на Херсонщину благодійну допомогу

Пошук
UA EN

Потужний генератор і гуманітарний вантаж: буковинці доправили на Херсонщину благодійну допомогу

Війна
19.03
14:15

Поділись новиною:

Генератор, одяг, засоби гігієни та дитяче харчування – усе це з Чернівецької області доправили на прифронтову Херсонщину, де нині значно збільшилась кількість внутрішньо переміщених осіб.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну раду.

Зокрема, Херсонська обласна клінічна лікарня отримала генератор потужністю 110 кВт від благодійників. Вантаж до медзакладу доправили голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, помічник Андрій Ткачук та депутат міської ради Дмитро Білоус. Обладнання передав благодійний фонд «Хуманіті-Україна», за посередництва Чернівецької обласної організації «Федерація спортивного туризму».

Під час поїздки на Херсонщину Олексій Бойко відвідав обласну клінічну лікарню, яку очолює вихідець з Буковини Віктор Короленко. Він розповів про будні прифронтового міста, як справляються з роботою та живуть під постійними обстрілами.

У Херсоні нині значно збільшилася кількість внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей, що спричиняє велике навантаження на медичну галузь та вимагає значних ресурсів для допомоги евакуйованим. Тож вони з Олексієм Бойком обговорили нагальні потреби лікарні. Голова Чернівецької обласної ради запевнив, що надалі підтримуватиме Херсон та його мешканців, які пережили жахіття російської окупації.

Крім того, буковинці доправили до міста гуманітарний вантаж від Чернівецького учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих (УТОГ) для Херсонського УТОГу. Це одяг, продукти, засоби гігієни та інші потрібні речі.

Херсонцям привезли також допомогу з-за кордону, яка раніше надійшла у Чернівці. Італійські благодійники передали жителям прифронтововго міста 39 палет із одягом, ковдрами, памперсами, засобами гігієни, дитячим харчуванням.

Раніше ми писали про те, що італійська благодійна організація «Охорона здоров’я та психосоціальна підтримка переселенців в Україні MEDU» передала чотири нові монітори пацієнта для міського клінічного пологового будинку № 2.

Читайте також:

На Буковині вперше за 10 років зафіксували спалах кашлюку: де найбільше хворих
У Чернівецькій області зафіксували 100 випадків кашлюку. Цей показник є найвищим за останні 10 років. Зростання захворюваності спостерігається епідеміологами з листопада 2023 року. Найбільше недужих ...
У Чернівцях на декількох локаціях проведуть весняну толоку: чернівчан закликали доєднатися
У суботу, 20 квітня, у Чернівцях за кількома адресами будуть прибирати захаращені локації. До цього запрошують доєднатися й чернівчан. Про це повідомили в департаменті інфраструктури та благоустро...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано