Посадовця-лісівника з Буковини підозрюють у незаконному наданні дозволів на рубку дерев: що йому загрожує

Пошук
UA EN

Посадовця-лісівника з Буковини підозрюють у незаконному наданні дозволів на рубку дерев: що йому загрожує

Поділись новиною:

Посадовець одного з лісництв у Чернівецькому районі, ймовірно, перевищив свої службові обов’язки й сприяв незаконній рубці дерев.

Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

За даними слідства, у 2023 році підозрюваний, перевищуючи свої службові повноваження, незаконно видав лісорубні квитки для проведення рубок головного користування на території одного з лісництв Чернівецького району.

Відповідно до судової інженерно-екологічної експертизи, збитки довкіллю оцінено в 900 тисяч гривень.

Нині посадовцю лісового господарства повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

Згідно з санкцією першої статті, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Водночас за незаконну рубку дерев підозрюваний може опинитися за ґрати на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині судитимуть двох працівників Берегометського лісомисливського господарства, які незаконно нарубали дерев на 2,2 мільйони гривень. Буковинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано