Попри великі втрати, противник не полишає намірів окупації України: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Попри великі втрати, противник не полишає намірів окупації України: головне зі зведення Генштабу

Війна
16.03
09:50

Поділись новиною:

Зазначаючи великих втрат, росіяни не відмовляються від своїх намірів щодо окупації України, продовжують вести наступальні дії Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Водночас українські захисники впродовж минулої доби відбили понад 75 атак на зазначених напрямках.

Про це пише С4 з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ станом на 16 березня.

Отримуючи потужний опір від Сили оборони, російська федерація продовжує застосовувати тактику терору щодо мирного населення України, не припиняє завдавати ударів та здійснювати обстріли населених пунктів.

За минулу добу противник завдав три ракетних удари, зокрема, і по об’єкту цивільної інфраструктури міста Харків. Також ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається вірогідність подальших ворожих ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що станом на 15 березня ЗСУ знищили 980 російських солдатів, вісім танків, десять ББМ та понад 40 одиниць іншої техніки. Від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ ліквідували 161 520 окупантів.

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради провели чергове засідання: які рішення розглядали (фоторепортаж)
Допомога ЗСУ, протезування військових, приватизація комунального майна, об’єднання двох комунальних підприємств та розгляд петицій — депутати Чернівецької міської ради 25 квітня зібрались на чергове ...
Останній дзвоник-2024: коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати
У Чернівецькій громаді 2023/2024 навчальний рік для більшості школярів завершиться 31 травня. Водночас у пʼяти освітніх закладах останній дзвоник проведуть пізніше. Про це журналістам С4 повідомил...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано