Понад 5 тис. дітей не мають чим добиратися на навчання: держава виділила Буковині кошти на шкільні автобуси

Пошук
UA EN

Понад 5 тис. дітей не мають чим добиратися на навчання: держава виділила Буковині кошти на шкільні автобуси

Поділись новиною:

З державного бюджету Чернівецькій області виділили понад 49 мільйонів гривень, які спрямують на закупівлю шкільних автобусів.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що фінансування має надійти як субвенція до обласного бюджету відповідно до рішення уряду. Загалом на придбання шкільних автобусів держава виділила 1 млрд грн і розподілила між 22 областями країни пропорційно до кількості учнів, які потребують підвезення.

За даними ОВА, у різних громадах Буковини не забезпечені підвезенням 5478 учнів закладів загальної середньої освіти.

«Для того, щоб повністю сформувати необхідний автопарк, потрібно 88 шкільних автобусів. З початку повномасштабного вторгнення на потреби армії були передані понад 100 шкільних автобусів, тож зараз автопарк поступово поповнюють новими автобусами», – йдеться у повідомленні.

В обласній військовій адміністрації додають, що придбання автобусів здійснюється на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, торік у листопаді шкільні автобуси, обладнані для перевезення маломобільних груп населення, отримали Великокучурівська, Веренчанська та Кам’янська громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано