Понад 30 бойових зіткнень відбулось минулої доби на фронті: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Понад 30 бойових зіткнень відбулось минулої доби на фронті: головне зі зведення Генштабу

Війна
18.08
09:50

Поділись новиною:

Розпочалася 541 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби на різних напрямках фронту відбулось 33 бойові зіткнення.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби ворог завдав чотрьох ракетних та 53 авіаційних удари, здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі попереджають, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.
  • На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Білої Гори Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Керамік Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області та Новодарівки Запорізької області.
  • На Запорізькому напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 25 населених пунктів.
  • На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів.
  • На Мелітопольському та Бердянському напрямках сили оборони України продовжують ведення наступальної операції, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала семи ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та двох – по зенітно-ракетним комплексам. Також нашими захисниками знищено два ворожих ударних гелікоптери Ка-52 та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, два склади боєприпасів та одну станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що за одну добу ЗСУ знищили ще майже пів тисячі російських окупантів та п’ять танків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано