Поблизу Коровії звузили проїзд на мосту, який є частиною європейського коридору: у чому причина

Пошук
UA EN

Поблизу Коровії звузили проїзд на мосту, який є частиною європейського коридору: у чому причина

Поділись новиною:

На трасі М-19 поблизу села Коровія звузили проїзд на мосту, який є частиною європейського коридору. Зробили це, аби зменшити навантаження на міст, що почав руйнуватися.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернівецькій області, пише С4.

Зазначається, що шляхопровід через залізничну дорогу, який має протяжність 114,6 м, побудували 42 роки тому. Його конструкція не була розрахована на сучасні багатотонні вантажівки, кількість яких значно зросла під час війни.

Відтак, через значне транспортне навантаження та динамічний вплив залізниці на опорних стійках шляхопроводу утворилися аварійні силові тріщини й руйнування захисного шару бетону з оголенням арматури.

«Для розуміння, ця транспортна споруда стоїть на 7 опорах, які складаються із шести залізобетонних стійок, висотою 8 метрів кожна. Дві з них уже мають значні дефекти й ще дві починають руйнуватися», — йдеться в дописі Служби відновлення у Facebook.

Тому, аби зменшити навантаження на пошкоджені стійки, проїзну частину мосту звузили без впливу на рух транспорту.

Протиаварійні заходи, які планують провести:

  • влаштувати тимчасову опору під ригелем, щоби під час ремонту розвантажити «хвору» стійку;
  • Укріпити опорні стійки додатковим арматурним каркасом та влаштувати монолітну бетонну «сорочку» від ростверка до низу ригеля.

«Шляхопровід на М-19 є частиною європейського коридору Е85, і його аварійний стан несе загрозу безпеці дорожнього руху та може призвести до серйозних наслідків. Усвідомлюючи складність ситуації, Служба відновлення вживає всіх можливих заходів, щоб запобігти подальшому руйнуванню споруди та продовжити термін її експлуатації. Протиаварійні заходи дозволять тимчасово стабілізувати стан шляхопроводу, але в майбутньому без капітального ремонту не обійтися», — додають у Службі відновлення.

Нагадаємо, у Вижницькому районі відновлюють 12-метровий міст у селищі Берегомет, який не ремонтували з 2003 року.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецька міськрада вкотре передала захисникам обладнання для боротьби з ворогом
Чернівецька міська рада передала воїнам 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ обладнання для боротьби з ворогом. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Че...
Зеленський посмертно відзначив 12 захисників із Чернівецької області високими держнагородами
Президент України посмертно нагородив 12 військовослужбовців із Буковини орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №401/2024. Воїнів відзна...
Війна
03.07
10:02
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано