Поблизу Коровії лагодять шляхопровід, який через значне навантаження почав тріскатися й обсипатися  

Пошук
UA EN

Поблизу Коровії лагодять шляхопровід, який через значне навантаження почав тріскатися й обсипатися  

Поділись новиною:

На дорозі М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече розпочали аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі через залізничну дорогу поблизу села Коровія.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

Зазначається, що конструкція цієї транспортної споруди, яка розташована на 513 кілометрі дороги, була побудована 42 роки тому. Її не розрахували на сучасні багатотонні вантажівки, кількість яких, пишуть у службі, значно зросла під час війни.

«Інтенсивний рух транспорту, що постійно збільшується, та динамічний вплив залізниці, призвели до пошкоджень споруди. На опорній стійці шляхопроводу з’явилися тріщини, а захисний шар бетону почав обсипатися, оголюючи арматуру», – пояснюють у відомстві.

Вказується, що шляхопровід є частиною дороги М-19, яка є одним з ключових транспортних коридорів України, а ще важливою логістичною артерією для забезпечення потреб фронту і гуманітарної допомоги. Відтак Служба відновлення терміново розпочала укріплення структури.

На шляхопроводі планують за допомогою спеціальної карбонової стрічки (надміцного та легкого матеріалу, стійкого до впливу зовнішніх факторів) відновити міцність конструкції та продовжити термін її експлуатації.

У службі додають, що з моменту зведення шляхопроводу у 1982 році серйозних ремонтів на конструкції не проводились. Наразі споруду, яка перевищила свій нормативний термін експлуатації, лагодять в межах експлуатаційного утримання, оскільки на капітальний ремонт коштів немає.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що над Черемошем ремонтують 140-метровий міст, який сполучає Буковину і Прикарпаття.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Кількість випадків зростає: на Буковині за тиждень виявили понад 4,5 тисячі хворих на ГРВІ
З 21 по 27 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 4569 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, з яких 2932 хворих – діти. Захворюваність, як порівняти з попереднім тиждень, збільшилася н...
«Не мовчи, полон вбиває»: у Чернівцях провели чергову акцію на підтримку військовополонених (фото)
У Чернівцях на Центральній площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася щотижнева акція «Не мовчи, полон вбиває» на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Люди тримали в руках плакати та тр...
Війна
27.10
18:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано