«Підійшла до вікна і побачила, як летить ракета»: лікарка з «Охматдиту» розповіла про наслідки прильоту. Ексклюзив С4

Пошук
UA EN

«Підійшла до вікна і побачила, як летить ракета»: лікарка з «Охматдиту» розповіла про наслідки прильоту. Ексклюзив С4

Війна
09.07
20:20

Поділись новиною:

Вероніка Якуб’як – лікарка онкологічного відділення НДСЛ «Охматдит». Під час ракетної атаки на дитячу лікарню «Охматдит» вона перебувала в ординаторській. 

З журналістами С4 Вероніка Якуб’як поділилися спогадами про перші хвилини після прильоту ракети та евакуацію пацієнтів.

«Колега виходила і каже, що було чути вже якісь вибухи та сказала закрити вікно. Ми збиралися вже кудись вивозити пацієнтів, але не встигли. Я підійшла до вікна, щоб закрити його, і побачили як в той корпус летить ракета. Як в якомусь фільмі жахів, я разом з цим вікном і полетіла. Попадали осколки в ординаторській, стелі вже немає. Уціліла лише дошка, де розписані пацієнти і їхні етапи терапії», – говорить лікарка.

Після ракетного удару лікарі «Охматдиту» спустили пацієнтів в укриття сусіднього корпусу, який не постраждав. 

«Було важко з тими, хто на хіміотерапії, бо їх треба було переносити зі штативами. У нас були пацієнти прикуті до ліжка. Ми з медсестрами спустилися в укриття, розбирали препарати, які потрібно, бо блок хіміотерапії небажано переривати. Це було важко. Наша завідувачка комунікувала з іншими лікарнями, домовилася з Інститутом раку, який допоміг нам з перевезеннями пацієнтів», – пригадує Вероніка Якуб’як. 

В «Охматдиті» постраждала частина онкологічного відділення, де перебували пацієнти на інтенсивній терапії.  

«Постраждала частина відділення, де були палати для інтенсивних пацієнтів, решта палат другого блоку неушкоджені, але в “Охматдиті” немає світла, немає водопостачання. Ми не знаємо, коли лікарня відновить роботу. Тут колосальна кількість роботи», – розповідає лікарка-онколог.

За її словами, наразі «Охматдит» нічого не потребує. Нині лікарі виписують пацієнтів, яких не перевезли до Інституту раку, а були вдома. Дітей перенаправлять в інші лікарні.

Аварійно-рятувальні роботи у київському «Охматдит» завершили вранці 9 липня. Через ракетний обстріл загинули дві людини, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. З травмами госпіталізували вісім дітей.  

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано