Під постійними обстрілами та без їжі: переселенка з Херсона розповіла про життя в окупації

Пошук
UA EN

Під постійними обстрілами та без їжі: переселенка з Херсона розповіла про життя в окупації

Війна
06.12
17:18

Поділись новиною:

Вікторія Ястребова народилась на Херсонщині. Жінка стала свідком постійних обстрілів Чорнобаївки.

Свою історію переселенка розповіла журналістам С4.

Вікторія розповідає, як одного дня підійшла до вікна та побачила, як на село летіли ракети.

«Я бачила ці ракети, як вони летять, чула вибухи, бачила чорний дим. П’ять ракет, по-моєму, впало. Вони прям на сонечку так блищали, і я отак стою, знаєте, в каматозі такому, діти поряд стоять, батьки ходять, як зомбі якісь», – каже переселенка.

Жінка згадує, як у перший день після початку повномасштабного вторгнення усі панікували, все змітали з полиць магазинів.

«Я пам’ятаю, як я захожу в той магазин, а там вже нічого майже нема, якісь там цукерки лежали у маленькому пакеті. Я його схопила і тримала, бо більше нічого не було», – говорить мешканка Херсонщини.

Вікторія Ястребова розповідає – брат подзвонив та дав їй 20 хвилин на збори. Жінка взяла найнеобхідніше і виїхала з Херсона.

«Бачила, як гелікоптери літали, лунали вибухи. У мене діти питали, чи це наші, а я розуміла, що це не наші, і казала що все добре. До нас у машину заходили,  не знаю, хто це був, на них не було написано, але зі зброєю, хтось там стріляв у повітря. Один почав мого брата з машини витягувати, а діти кричали, плакали», – каже жінка.

Вікторія разом із сім’єю евакуювались до Великої Олександрівки. Наступного дня зрозуміли, що виїхати вже не зможуть, та й запасів їжі вже не було. 

«Я з мамою і бабусею, яка там жила, бігли і шукали їжу, ходили по сусідах. Сало було у нас, вершкове масло, каша для свиней. Закопали на городі їжу, бо знали, що вони ходять по домівках і забирають», – пригадує переселенка.

Коли почали стріляти по селу, сім’ї довелось виїхати в безпечніше місце – до Кривого Рогу. А вже у червні 2022 року родина Вікторії Ястребової переїхала до Чернівців.

«Ми відкрили карту, і випробували вдачу. Закрили очі і тицьнули пальцем і вийшло десь біля Чернівців. Ми не знали, куди нам їхати, ми не мали куди їхати, а за кордон не ми не збирались», – каже Вікторія.

У Чернівцях Вікторію Ястребову підтримує фонд «Голоси дітей». Тут вона разом з дітьми отримує психологічну допомогу. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію переселенки з Херсонщини Олени Богданової, яка понад чотири місяці прожила в окупації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано