Отримав протез й одразу сів на велосипед: історія буковинця Сергія Гарбуза, який втратив ногу після поранення на війні

Пошук
UA EN

Отримав протез й одразу сів на велосипед: історія буковинця Сергія Гарбуза, який втратив ногу після поранення на війні

Війна
20.08
17:43

Поділись новиною:

Хотинчанин Сергій Гарбуз праву ногу втратив під час бойового завдання на Запорізькому напрямку. Зараз проходить реабілітацію у Вашківецькій лікарні.

З Сергієм Гарбузом поспілкувалися журналісти С4.

Сергій Гарбуз працював зварником у Хотині. Навесні 2023 року по дорозі на роботу отримав повістку. Воював у складі 82-ї десантно-штурмової бригади на Запорізькому напрямку. Торік восени отримав поранення, і як наслідок втратив праву ногу. 

«Прилетіло і відірвало все. Турнікети поклав, тому що далеко вертатись треба було. Нас там була ціла рота, всі “трьохсоті”, лише я тяжкий був. Спочатку не розумів нічого. Хотів встати, але коли поглянув, ноги вже немає», – пригадує військовослужбовець.

Через сильні обстріли Сергія не одразу забрали з поля бою.

«Мене виносили 12 годин. Увесь цей час я був при свідомості, нічого не хотілося, лише пити. Мене несли десь 8 кілометрів. Я дуже вдячний, що за мною повернулися, тим восьми хлопцям», – говорить буковинець. 

Лікувався Сергій у лікарнях Запоріжжя та Кропивницького. Нині реабілітацію проходить у Вашківецькій лікарні. 

«Я дуже довго чекав на протез. Навіть на навчальний протез чекав чотири з половиною місяці. Але ж до нього треба і звикнути, бо тисне, гризе, болить, але всі ми хочемо ходити. Мені найважче було через те, що нікуди не міг вийти: або на колясці, або на костилях. Коли дали той навчальний дубовий протез, то я в перший день сів на велосипед, бо я дуже хотів ходити, а якщо є бажання – ходити будеш», – переконаний захисник.

Сергій й досі відчуває біль в нозі, яку втратив рік тому.

«Уночі, коли прокидаєшся, треба стати на цю ногу, а її немає, хоча в підсвідомості в мене ще є та нога, і я падаю. Тут малий прибіг і каже: “тато, що?”. Я кажу, що впав. Він мені: “а ти розвертайся тою ногою до краю, щоб вставити на здорову ногу”. Ну я його і послухав», – додає Сергій Гарбуз.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію захисника Геннадія Омелянчука, який втратив ногу, виконуючи бойове завдання та рятуючи побратима.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано