Органний зал Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка

Пошук
UA EN

Органний зал Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка

28.09
15:54

Поділись новиною:

Вірмено-католики Чернівців збудували у місті церкву свого обряду з твердих матеріалів. Будівництво тривало з 1869 по 1875 рік. 9 жовтня 1875 року церква св. апостолів Петра і Павла була освячена. Церква будувалась за проєктом Йозефа Главки (1831-1908), відомого чеського архітектора, вченого і мецената. Стиль церкви візантійський з елементами готики, але через брак коштів довелось вносити деякі зміни в проєкт.

До 1940 року церква була діючою, а після 1944 року вже не відкривалась, в ній був склад. У 80-х роках ХХ століття методом народного будівництва було розпочато її реставрацію. Враховуючи архітектуру й особливо унікальну акустику, тут вирішено було створити зал органної та камерної музики.

У 1992 році споруда пережила своє друге народження і церква була передана Чернівецькій обласній філармонії не тільки як пам’ятка архітектури, але і як зал органної та камерної музики. 18 серпня 1992 року відбулось урочисте відкриття залу органної та камерної музики, присвячене 1-й річниці Дня Незалежності України.

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано