Організатор у рясі: на Буковині викрили попа, який переправляв ухилянтів

Пошук
UA EN

Організатор у рясі: на Буковині викрили попа, який переправляв ухилянтів

Поділись новиною:

Священнику УПЦ московського патріархату повідомили підозру. Він підшуковував осіб, які хотіли незаконно виїхати за кордон і «допомагав» їм за чотири тисячі доларів.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Фото ілюстративне

Інформацію про можливу причетність служителя одного з монастирів регіону надійшла від ОВА. В ході подальших заходів, які проводили оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласною поліції, ця інформація підтвердилася.

Як встановили правоохоронці, використовуючи вдале розташування монастиря, а знаходився він в одному з прикордонних із Румунією сіл, священник налагодив незаконний трансфер осіб через кордон. Для цього залучив свого товариша, який займався пошуком охочих покинути Україну в обхід встановлених правил. За такий «трансфер» вони брали по 4000 доларів США з особи. В ході слідства було задокументовано кілька фактів незаконного переправлення чоловіків до Румунії.

30 березня священнослужителю поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Підозру оголошували слідчі Нацполіції.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано