Онуфрій, Мелетій та ще понад 20 священників УПЦ МП мають російське громадянство, – ЗМІ

Пошук
UA EN

Онуфрій, Мелетій та ще понад 20 священників УПЦ МП мають російське громадянство, – ЗМІ

Поділись новиною:

Предстоятель Української православної церкви московського патріархату Онуфрій, який родом з Буковини, має російське громадянство. Громадянином ворожої держави також є митрополит Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП Мелетій.

Про це у своєму розслідуванні виявили журналісти «Української правди», пише С4.

Так, згідно з витягом з системи «Роспаспорт», 20 березня 2002 року Онуфрій отримав у Москві російський паспорт. За рік, 23 червня 2003 року, він отримує ще й закордонний паспорт громадянина РФ. І він у нього не перший.

У 1998 році священику в Москві вже видавали закордонний паспорт. А це означає, що російське громадянство Онуфрій мав набагато раніше, ніж з 2002 року.

За даними журналістів, ще понад 20 священнослужителів Української православної церкви московського патріархату мають російське громадянство.

Зокрема, йдеться про:

  • митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан (Анатолій Єлецьких);
  • вікарій Тульчинської єпархії, єпископ Ладижинський Сергій (Сергій Аніцой);
  • вікарій Київської єпархії архієпископ Пантелеймон (Віктор Бащук);
  • керуючий Чернівецько-Буковинською єпархією митрополит Мелетій (Валентин Єгоренко);
  • керуючий Хустською єпархією митрополит Марк (Микола Петровцій);
  • керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Іриней (Іван Середній).

Митрополит Онуфрій (Орест Березовський) – народився у селі Коритне Вижницького району. У 1996 році Онуфрій вступив на теологічний факультет Чернівецького національного університету, а згодом вступив до московської духової академії.

Священицьку кар’єру він розпочав у селі Лукино Московської області, після цього став намісником Свято-Успенської Почаївської Лаври на Тернопільщині. У 1990 році Онуфрія призначили  єпископом Чернівецьким і Буковинським. А у 2014 році був обраний предстоятелем УПЦ МП.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що московські попи на Буковині не дозволили відспівати тіло загиблого військового.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано