Омбудсман звернувся до ДБР та Нацполіції щодо відео, на якому у Чернівцях силою затримали чоловіка та доставили до ТЦК

Пошук
UA EN

Омбудсман звернувся до ДБР та Нацполіції щодо відео, на якому у Чернівцях силою затримали чоловіка та доставили до ТЦК

Поділись новиною:

Два тижні тому у Чернівцях стався конфлікт між патрульними поліцейськими та цивільним чоловіком, якого правоохоронці силою затримали та доставили до ТЦК та СП. На інцидент звернув увагу Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та звернувся до керівників Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

Про це Омбудсман повідомив у себе в Telegram, пише С4.

Лубінець зазначив, що до нього звернувся чоловік, якого затримують на відео. За словами заявника, поліцейські незаконно його затримали, побили та доставили до ТЦК та СП. Чоловік поскаржився й на те, що працівники поліції не забезпечили його право на правничу допомогу.

«Відео, на якому зафіксовано перебіг подій, підтверджує, що поліцейські із застосуванням фізичної сили кинули чоловіка на землю, одягнули йому спеціальні засоби (кайданки) та посадили до службового автомобіля. При цьому чоловік будь-якого опору працівникам поліції не чинив, а намагався з’ясувати підстави його затримання», – написав Уповноважений ВРУ з прав людини.

Дмитро Лубінець переконаний, що на відео присутні факти порушень поліцейськими прав і свобод людини та громадянина, тому потребують належного реагування від правоохоронних органів.

Як прокоментували інцидент у патрульній поліції

Нагадаємо, у патрульній поліції, коментуючи інцидент, зазначили, що керівництво управління патрульної поліції в Чернівецькій ініціювало службове розслідування.

«Для перевірки даних, патрульні вимагали пред’явити військово-облікові документи всіх учасників події. Один із чоловіків не мав їх з собою, але через деякий час документи приніс його родич. Для уточнення даних громадянина запросили до ТЦК. Проте громадянин відмовився та сказав, щоб його затримували в іншому випадку він відмовляється їхати. Інспектори затримали громадянина», – йшлося у повідомленні патрульної поліції.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У «Чернівціводоканалі» оприлюднили графік відключення водопостачання: коли не буде води
У Чернівцях 9, 10 та 11 липня заплановані відключення водопостачання. Містян закликають запастися водою. Про це пише С4 із посиланням на «Чернівціводоканал». Попередньо, обмеження триватиму...
В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано