Одеський кінофестиваль у Чернівцях відкриє українська стрічка «Довбуш»

Пошук
UA EN

Одеський кінофестиваль у Чернівцях відкриє українська стрічка «Довбуш»

Культура
16.07
12:25

Поділись новиною:

Український фільм «Довбуш» режисера Олеся Саніна відкриє цьогорічний Одеський кінофестиваль, що проходитиме в Чернівцях. Показ стрічки відбудеться 19 серпня, у день відкриття 14-го міжнародного ОМКФ.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Одеського міжнародного кінофестивалю.

Фото: Facebook-сторінка Dovbush Movie

Фільмом-відкриттям 14-го міжнародного Одеського кінофестивалю став пригодницько-історичного екшену про Олексу Довбуша. Події, у якому розгортається в 18 столітті в Карпатах, де двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, шукаючи помсти панам за вбивство батьків стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості. Відтак гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. А шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша.

Зазначимо, що зйомки фільму розпочалися ще 19 серпня 2018 року. І рівно через п’ять років, його вперше покажуть українському глядачу.

«Кінематографісти вважають свої фільми дітьми. І дуже важливо, щоб стрічку вперше побачив світ серед тих, хто його полюбить і оцінить. Ми переконані, що ОМКФ у Чернівцях — саме те місце, яке відкриє дорогу нашому фільму «Довбуш», який ми так непросто, але натхненно створювали і прем’єри, якого так довго чекали», — впевнений сценарист стрічки Олесь Санін.

Нагадаємо, у Чернівцях пройдуть покази конкурсних програм та індустріальні заходи 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Події відбудуться в культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано