Не залишився під російською владою: історія кримчанина Івана Шморгунова

Пошук
UA EN

Не залишився під російською владою: історія кримчанина Івана Шморгунова

Війна
26.02
20:02

Поділись новиною:

26 лютого — День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. У цей день у 2014 році тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей вийшли чинити спротив російській окупації та заявили світові про цілісність України. Іван Шморгунов один із тих, хто не залишився під російською владою.

Свою історію вимушений переселенець розповів журналістам С4.

Чоловік народився в Севастополі. У 2014 році, коли розпочалася окупація Криму, він навчався в Харкові на актора.

«Це було якесь неймовірне безглуздя, буде реальна окупація мого дому. А коли це сталося — я до кінця, мабуть, до 2016–2017 років навіть не розумів, тому що ми їздили після окупації, ми заїжджали в Крим, проходили паспортний контроль, з одного боку і з іншого, і не вірилось, що це відбувається», — розповідає переселенець.

Шморгунов пригадує, що у Криму до окупації розповсюджували російську пропаганду.

«Севастополь, аналізуючи через призму років, він був дуже оброблений саме російською пропагандою. Це було сумно, але в моєму дитинстві це було нормою і всі сприймали це як нормальне», — каже він.

У листопаді 2014 року Іван із дружиною виїхали з Криму. За ці 10 років окупації родина жила в Павлограді, Сєверодонецьку та Києві.

«Я працював актором у Харківському театрі й також ми з дружиною працювали в Луганському академічному театрі, який був евакуйований після початку анексії Луганської області в Сєвєродонецьк. Ми мешкали там у 2015–2016 роках, чули вибухи, воно відбувалось буквально в декількох кілометрах, на той час — це була зона АТО», — говорить чоловік.

28 лютого 2022 року Іван із сім’єю переїхали до Чернівців.

«З початку повномасштабного вторгнення, ще були якісь зв’язки, дуже натягнуті і складні, з моїми батьками, рідними, і то дуже мало. Після повномасштабного вторгнення всі ці зв’язки закрилися, тому що я не маю сил переконувати тих, у кого в головах просіла інша позиція», — зазначає вимушений переселенець.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію переселенця з Луганщини Кирила Пелецького, який чотири рази покидав рідний дім.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано