Не встигли оновити військово-облікові дані через чергу: адвокат пояснив, чи будуть виписувати у таких випадках штрафи

Пошук
UA EN

Не встигли оновити військово-облікові дані через чергу: адвокат пояснив, чи будуть виписувати у таких випадках штрафи

Війна
17.07
17:12

Поділись новиною:

Військовозобов’язані українці, які не встигли оновити військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності. Сума штрафів становить від 17 до 25,5 тисяч гривень. Ті, хто не зміг поновити дані через черги, можуть уникнути відповідальності.

Про це журналістам С4 повідомив адвокат Дмитро Бондарєв.

За його словами, всім, хто простояв у живих чи електронних чергах, щоб оновити свої військово-облікові дані, але не встиг, потрібно буде це довести. Утім, каже адвокат, це рішення прийматимуть у ТЦК.

«Ті, хто стояв у чергах, можуть потім написати заяву про те, щоб це враховувалося. Але треба зафіксувати, що вони дійсно стояли у цій черзі: фотографії, книжка чи запис про порядок черги з прізвищем, ім’ям і по батькові. Електронну чергу також можна фіксувати. Чи буде розглядатися і враховуватися? Можливо. Але це вже на розсуд начальника ТЦК та СП», – зазначив Бондарєв.

Штрафи за неоновлення даних також будуть виписувати працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Накладати штрафи будуть через систему “Оберіг”. Працівники ТЦК можуть побачити, чи ця людина оновила дані, чи не оновила, і, відповідно, виносити рішення через постанову про накладення адміністративного стягнення», – говорить Дмитро Бондарєв.

Розмір штрафу, додає адвокат, також може варіюватися. Він може залежати від поведінки військовозобов’язаного, майнового стану, наявності дітей чи хворих родичів.

Раніше ми писали про те, що з 17 липня на пунктах пропуску почали відмовляти у перетині кордону чоловікам від 18 до 60 років, які не мають військово-облікового документа.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано